Votkalla maustettu lohipasta

Kylmäsavustettua lohta paistaessasi sen suolaisuus tulee esiin, joten ole varovainen, jos aiot lisätä suolaa tähän ruokaan. Kauniin vihreät pakasteherneet koristavat tämän jo muutenkin näyttävän ruoan.

Neljälle

  • 400 g kylmäsavustettua lohta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl votkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
  • 500 g penne-pastaa

Tarjoiluun

  • 4 raakaa munankeltuaista
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2 Suikaloi savulohi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Kuullota lohisuikaleita ja valkosipulisilppua voissa. Lisää kerma, kalaliemi ja votka ja anna poreilla muutama minuutti.

3. Sekoita yhteen pasta, lohikastike ja vihreät herneet. Jauha ruoan päälle mustapippuria ja tarjoile raaka keltuainen kullekin ruokailijalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja