Votkalla maustettu lohipasta

Kylmäsavustettua lohta paistaessasi sen suolaisuus tulee esiin, joten ole varovainen, jos aiot lisätä suolaa tähän ruokaan. Kauniin vihreät pakasteherneet koristavat tämän jo muutenkin näyttävän ruoan.

Neljälle

  • 400 g kylmäsavustettua lohta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl votkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 ½ dl kalalientä
  • 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
  • 500 g penne-pastaa

Tarjoiluun

  • 4 raakaa munankeltuaista
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2 Suikaloi savulohi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Kuullota lohisuikaleita ja valkosipulisilppua voissa. Lisää kerma, kalaliemi ja votka ja anna poreilla muutama minuutti.

3. Sekoita yhteen pasta, lohikastike ja vihreät herneet. Jauha ruoan päälle mustapippuria ja tarjoile raaka keltuainen kullekin ruokailijalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!