Votkalla maustettu lohipasta
Kylmäsavustettua lohta paistaessasi sen suolaisuus tulee esiin, joten ole varovainen, jos aiot lisätä suolaa tähän ruokaan. Kauniin vihreät pakasteherneet koristavat tämän jo muutenkin näyttävän ruoan.
Neljälle
- 400 g kylmäsavustettua lohta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 punasipuli
- 1 rkl votkaa
- 1 dl kermaa
- 1 ½ dl kalalientä
- 250 g vihreitä herneitä (pakaste)
- 500 g penne-pastaa
Tarjoiluun
- 4 raakaa munankeltuaista
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.
2 Suikaloi savulohi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Kuullota lohisuikaleita ja valkosipulisilppua voissa. Lisää kerma, kalaliemi ja votka ja anna poreilla muutama minuutti.
3. Sekoita yhteen pasta, lohikastike ja vihreät herneet. Jauha ruoan päälle mustapippuria ja tarjoile raaka keltuainen kullekin ruokailijalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti