Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.08.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Teresa Välimäki valmistaa pehmeitä tortilloja Surf and Turf. Nyhtöpossun ja kalan ystävät kuulolla!

  • Annosmäärä: 4

Tortillat nyhtöpossu- ja rapeat kalafileet -täytteillä

  • 2 pkt maissitortilloja
  • 1 pkt/ 500 g nyhtöpossua
  • 1 pkt/ 360 g rapeita kalafileitä (pakaste) revittynä
  • 1 pss tacomausteseosta
  • voita ja/tai öljyä paistamiseen

Avokado-ranskankerma

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 0,5 limen mehu
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 tl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua korianteria tai minttua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Tonnikalamajoneesi

  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 limen mehu
  • ripaus chililastuja
  • 2-3 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • Tuoretta korianteria tai minttua limelohkoja
  • Ranskankermaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin avokado-ranskankerma. Halkaise avokadot ja poista kivet. Muussaa hedelmäliha kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Jätä maustumaan. 
  2. Tee sitten tonnikalamajoneesi. Valuta tonnikala ja riko rakenne kulhossa haarukalla. Lisää muut aineet ja jätä maustumaan.
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Revi nyhtöpossu paistinpannulle ja paista niin, että liha saa väriä ja makua. Mausta tacomausteseoksella (½ pss).
  • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää loput tacomausteseoksesta. Paista kala pannulla rapeaksi.
  • Kuumenna tortillat mikrossa tai pannulla.
  • Kokoa tortillalle avokado-ranskankermaa, tonnikalamajoneesia ja päälle nyhtöpossua tai kalaa. Viimeistele tuoreella korianterilla tai mintulla, limemehulla ja ranskankermalla.
  • Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopeltiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaMansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeellaKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!
    TortillatKotikeittiömestaritPaistettu kalaPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Tortillat
    • 17.08.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

    • 20.03.202309:45
      Suklaamousse

      Sriracha Rocky Road

    • 17.03.202308:51
      Aamiainen

      Tortillamunakas

    • 17.03.202308:34
      Pääruoat

      Korean BBQ -burrito

    • 08.08.202108:00
      Jauhelihapiirakka

      Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista