Tortillamunakas

tortillamunakas
Tortillamunakas on mainio aamupala, mutta maistuu myös lounaaksi tai iltapalaksi. MTV Uutiset

Tortillasta valmistuu helposti myös trendikäs aamiaisherkku! Taiteltava tortillamunakas on helposti käsin syötävä ja sitä voi myös dippailla erilaisiin kastikkeisiin. Reseptistä tulee kaksi annosta.

  • Annosmäärä: 2 annosta

Ainekset

  • 4 kpl kananmunaa
  • tilkka vettä
  • 100 g mozzarellajuustoraastetta
  • 2 tl öljyä
  • 50 g tuoretta rucolaa
  • 2 kpl isoa tortillaa
  • välimerellistä mausteseosta (esimerkiksi Santa Maria Mediterranean Herbs No Added Salt)
  • (suolaa ja pippuria)

Valmistusohje

1. Riko kananmunat astiaan ja lisää joukkoon tilkka vettä, juustoraaste sekä noin teelusikallinen välimeren yrttimaustetta. Lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Vatkaa kuohkeaksi.

2. Lisää öljy pannulle ja kypsennä massaa miedolla lämmöllä, kunnes saat kuohkean munakokkelin.

3. Leikkaa kaksi tortillaa puoliksi ja taita noin 1 cm kaarevaa reunaa sisäpuolelle. Nostele munakokkelia ja rucolaa tortillojen sisälle alareunaan ja taittele tortilla kolmioksi.

4. Käytä lopuksi taiteltu tortilla kuumalla pannulla, jotta saat siihen rapean pinnan.

Resepti: Santa Maria

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!