Tortillamunakas
Tortillasta valmistuu helposti myös trendikäs aamiaisherkku! Taiteltava tortillamunakas on helposti käsin syötävä ja sitä voi myös dippailla erilaisiin kastikkeisiin. Reseptistä tulee kaksi annosta.
- Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
- 4 kpl kananmunaa
- tilkka vettä
- 100 g mozzarellajuustoraastetta
- 2 tl öljyä
- 50 g tuoretta rucolaa
- 2 kpl isoa tortillaa
- välimerellistä mausteseosta (esimerkiksi Santa Maria Mediterranean Herbs No Added Salt)
- (suolaa ja pippuria)
Valmistusohje
1. Riko kananmunat astiaan ja lisää joukkoon tilkka vettä, juustoraaste sekä noin teelusikallinen välimeren yrttimaustetta. Lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Vatkaa kuohkeaksi.
2. Lisää öljy pannulle ja kypsennä massaa miedolla lämmöllä, kunnes saat kuohkean munakokkelin.
3. Leikkaa kaksi tortillaa puoliksi ja taita noin 1 cm kaarevaa reunaa sisäpuolelle. Nostele munakokkelia ja rucolaa tortillojen sisälle alareunaan ja taittele tortilla kolmioksi.
4. Käytä lopuksi taiteltu tortilla kuumalla pannulla, jotta saat siihen rapean pinnan.
Resepti: Santa Maria
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa