Lohta rucolapeston kera
Lohifileet valmistuvat itsekseen uunissa sillä aikaa, kun huolehdit lisukkeista. Kalan kanssa maistuu riisi, peruna tai pasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohifilettä
Pesto
- 2½ dl hienonnettua rucolaa
- 1 basilikaruukku
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Vihannekset
- ½ kurkku
- 2 omenaa
- 1½ punasipulia
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Pesto: Kuori valkosipuli ja hienonna rucola, basilika, valkosipuli, parmesaani ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Kaada sekaan öljy ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Aseta lohifileet voideltuun uunivuokaan ja levitä pesto fileiden päälle. Pane uuniin noin 15 minuutiksi. Lohen sisälämpötilan tulisi olla 50-55 astetta.
3. Vihannekset: Kuori ja puoli kurkku pituussuunnassa. Rapsuta pois siemenet ja paloittele kurkku viistottain. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Kuullota kurkku ja punasipuli pienessä määrässä voita, lisää muutaman minuutin kuluttua omenalohkot. Älä kuullota liian pitkään - niiden on tarjoiltaessa oltava al dente. Tarjoile välittömästi lohen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan