Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta rucolapeston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lohifileet valmistuvat itsekseen uunissa sillä aikaa, kun huolehdit lisukkeista. Kalan kanssa maistuu riisi, peruna tai pasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 lohifilettä

Pesto

  • 2½ dl hienonnettua rucolaa
  • 1 basilikaruukku
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Vihannekset

  • ½ kurkku
  • 2 omenaa
  • 1½ punasipulia
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pesto: Kuori valkosipuli ja hienonna rucola, basilika, valkosipuli, parmesaani ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Kaada sekaan öljy ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Aseta lohifileet voideltuun uunivuokaan ja levitä pesto fileiden päälle. Pane uuniin noin 15 minuutiksi. Lohen sisälämpötilan tulisi olla 50-55 astetta.

3. Vihannekset: Kuori ja puoli kurkku pituussuunnassa. Rapsuta pois siemenet ja paloittele kurkku viistottain. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Kuullota kurkku ja punasipuli pienessä määrässä voita, lisää muutaman minuutin kuluttua omenalohkot. Älä kuullota liian pitkään - niiden on tarjoiltaessa oltava al dente. Tarjoile välittömästi lohen kanssa.

Lisää aiheesta:

Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraVärikäs kalapataHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraPestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasviksetKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraMerikissaa grillattujen tortillojen kera
LohifileeKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset