MasterChef: Meren Alle – Katherynin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_KATHERYN_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 4 kpl limen mehu
  • 1 kpl chili
  • Puolikas sitruunanruoho
  • 1 kpl peukalon kokoinen inkivääri
  • 2 dl kuivattua wakamea
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • Seesamiöljyä tai seesaminsiemeniä
  • 2 dl maitoa
  • Suolaa
  • 3 g Liivatejauhetta
  • 1 kpl keittobanaani
  • 10 kpl rosepippuria
  • Suola ja Pippuri (maun mukaan)
  • Öljyä friteeraamiseen

Valmistusohje

Valmista marinadi kampasimpukoille sekoittamalla limen mehu, puolikas chili (säästä puolet salaatille), viipaloitu inkivääri ja karkeasti pilkottu sitruunanruoho. Jaa marinadi kahteen. Lisää toinen puolikas marinadista kampasimpukoille ja siirrä jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi. 

Valmista wakame kreemi paahtamalla kuivatut wakamen lehdet tohottimella muutaman sekunnin ajan. 

Siirrä wakamet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää maito, sekä suola ja kiehauta. Siirrä kulhoon jäähtymään. Lisää liivatejauhe pieneen määrään vettä ja lisää maito-wakame seokseen. Jäähdytä loppuun jääkaapissa. 

Valmista marinoitu wakame lisäämällä kuivaatu wakame kuumaan veteen muutamaksi sekunniksi ja siirrä samantien kylmään veteen jäähtymään. Kuivaa puristamalla kaikki vesi pois ja lisää aiemmin säästettyyn marinadiin. Mausta seesamiöljyllä tai siemenillä. Tarkista suola ja lisää jääkaappiin maustumaan.

Tarkista wakame kreemi ja poista kampasimpukat marinadista. Kuivaa kampasimpukat ja peitä kreemillä. Siirrä takaisin jääkaappiin tekeytymään.

Laita öljy valmiiksi friteerausta varten. Kuori keittobanaani ja viipaloi mandoliinilla ohuita viipaleita. Uppopaista rapeiksi. Jäähdytä ja murusta. 

Laita banaanimuru lautasen pohjalle. Lisää kreemillä kuorrutettu kampasimpukka päälle ja lisää roseepippurit. Koristele keittobanaani lastuilla/murulla.

Parhaat ruokaohjelmat