Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Purjotuhkalla maustettua härän marmorifileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 300 g härän marmorifileetä
  • hienoa suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 purjo
  • sormisuolaa

Pikkelöidyt osterit

  • 4 Fin de Claire -osteria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Persiljakreemi

  • Puolikas nippu lehtipersiljaa
  • 2 Fin de Claire -osteria
  • 2 rkl Maalahden limppua murustettuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sitruunanmehua
  • suolaa

Valmistusohje

Poista purjosta vihreä osa ja halkaise purjo. Erottele halkaistun valkoisen osan kerrokset tosistaan uuni- pelille ja paahda 300-asteisessa uunissa mustiksi noin 10 minuuttia. Paseeraa jäähtynyt purjo hienoksi tuhkaksi.

Hiero fileeseen hieman oliiviöljyä ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Paahda kuumalla pannulla pinnat nopeasti kiinni. Tarkoitus ei ole kypsentää, vaan ottaa paistopinnasta vain makua. Nosta fileet pois pannulta ja pyörittele fileen pinta purjotuhkassa.

Viipaloi filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pikkelöydyn osterin ja persiljakreemin kanssa.

Avaa osterit, tarkista että ne ovat elossa! Poista osterit kuorista. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi pikkeliliemeksi ja lisää osterit liemeen. Anna jäähtyä liemessä.

Nypi persiljanlehdet litran mittaan. Avaa osterit, tarkista että ne ovat elossa ja lisää koko kuoren sisältö persiljan päälle. Lisää maalahdenlimppu sekä ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella persilja, osterit ja Maalahden limppu pikkuhiljaa painellen tasaiseksi. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen niin, että saat aikaan emulsion. Lisää lopuksi sitruunamehu, joka paksuntaa seosta hieman ja tuo raikkautta kreemiin.

Tarjoa lisäksi kurkkuyrttiä, suolaheinää sekä voissa paistettua Maalahden limppua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiJosen libanonilaiset mezetKananpoikaa dim sumSeesampaneroidut kanavartaat
HäränfileeMakujaJyri HänninenVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Jyri Hännisen vieraana helsinkiläisen Michelin-tähdelläkin palkitun ravintola Postresin kokki, vuoden 2012 Vuoden Kokki -kilpailun pronssimitalisti Heikki Liekola ja Heikin omalla reseptillä valmistuu härän marmorifileetä, pikkelöityä osteria ja persiljakreemiä.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee