Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan resepti

Julkaistu 12.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Ainekset

  • Puolikas ankanrinta
  • 5 oksaa timjami
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 dl tyrnimehua
  • 2 kpl keltuaista
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • Etikkaa
  • 2 kpl varsiselleriä
  • 1 kpl bataatti
  • Öljyä
  • 3 kpl pieniä keltasipuleita
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • Suolaa
  • 5 kpl shisolehteä
  • Kourallinen tyrnimarjoja
  • Sokeria

Valmistusohje

Viillä huoneenlämpöiseen Ankanrinnan nahkaan ristikkoviillot, laita kylmälle pannulle ja laita levy päälle. Käännä rinta kun nahka muuttunut kauniin rapeaksi. Paista kaikilta pinnoilta. Nosta liha pellille ja laita pintaan suolaa ja pippuria sekä timjamin oksia. Mittaa sisälämmöksi 55astetta ja anna vetäytyä noin 10min foliossa ennen tarjoilua.

Mittaa keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon. Vispaa öljyä ohuena nauhana joukkoon. Ja kun kaikki öljy on mennyt sekaan, lisää tyrnimehu. Mausta suolalla sekä sokerilla ja maista. Kaada emulsio sifoniin ja lisää yksi patruuna.

Kuori varsiselleri ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi jääveteen. Mausta lopuksi suolalla.

Leikkaa bataatista suorakulmion muotoisia paloja ja siirrä kulhoon. Laita kulhoon rypsiöljyä niin paljon, että bataatit peittyvät. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20-30min. Tarkista kypsyys, nosta pellille, kuivaa öljystä ja paahda polttimen avulla tummapinta, mausta suolalla.

Mittaa sokeri, etikka ja vesi kattilaan ja keitä. Kuori samalla sipulit ja laita ne kiehuvaan liemeen noin 10-15min keittäen. Lopuksi puolita sipulit ja tee niistä sipulikuppeja. Mausta suolalla.

Friteeraa Shiso-lehdet noin 180 asteisessa öljyssä rapeaksi ja mausta suolalla. Laita annokseen koristeeksi myös sokerilla maustettuja tyrnimarjoja.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti