Äyriäisnyytti
Tämä ruokalaji on saanut inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä. Jos haluat yksinkertaistaa, voit kääriä kevätrullia sen sijaan, että nypit taikinan nyyteiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 chiliä
- 2 tl vietnamilaista kalakastiketta
- 2 limeä
- 1 kourallinen maapähkinöitä
- 8 pyöreää riisipaperia
Nuoc Cham -dippikastike
- 50 g raakasokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 pientä chiliä
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 1 lime
- ½ dl vietnamilaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salotit, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista mukaan limemehu ja lisää kalakastike. Kuori katkaravut lisää kulhoon, sekoita, peitä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 45 minuutiksi. Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua. Anna jäähtyä ja rouhi ne sitten karkeasti morttelissa.
2. Dippikastike: Laita sokeri kulhoon, kaada päälle kuumaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kuori ja hienonna valkosipuli, suikaloi tai hienonna chili ja lisää ne sokeriliemeen. Lisää riisiviinietikka, puristettu limemehu ja kalakastike. Sekoita.
3. Kasta riisipaperi kerrallaan kuumaan veteen n. 15 sekunniksi kunnes ne ovat pehmenneet. Laita paperin keskelle täytettä, ripottele päälle hieman paahdettuja maapähkinöitä. Kääri paperit pieniksi kukkasiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa