Äyriäisnyytti
Tämä ruokalaji on saanut inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä. Jos haluat yksinkertaistaa, voit kääriä kevätrullia sen sijaan, että nypit taikinan nyyteiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 chiliä
- 2 tl vietnamilaista kalakastiketta
- 2 limeä
- 1 kourallinen maapähkinöitä
- 8 pyöreää riisipaperia
Nuoc Cham -dippikastike
- 50 g raakasokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 pientä chiliä
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 1 lime
- ½ dl vietnamilaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salotit, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista mukaan limemehu ja lisää kalakastike. Kuori katkaravut lisää kulhoon, sekoita, peitä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 45 minuutiksi. Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua. Anna jäähtyä ja rouhi ne sitten karkeasti morttelissa.
2. Dippikastike: Laita sokeri kulhoon, kaada päälle kuumaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kuori ja hienonna valkosipuli, suikaloi tai hienonna chili ja lisää ne sokeriliemeen. Lisää riisiviinietikka, puristettu limemehu ja kalakastike. Sekoita.
3. Kasta riisipaperi kerrallaan kuumaan veteen n. 15 sekunniksi kunnes ne ovat pehmenneet. Laita paperin keskelle täytettä, ripottele päälle hieman paahdettuja maapähkinöitä. Kääri paperit pieniksi kukkasiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta