Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lohitataki ja kampasimpukkaa – Petra V:n resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 100 g lohi
  • 2 kampasimpukkaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl mantelia
  • 1 rkl norilevää
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rlk ponzua
  • 1 rlk sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmunan valkuainen
  • sitruuna
  • 1 dl chilillä maustettua öljyä
  • misoa
  • mustapippuria
  • merilevä kaviaaria
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Fileroi lohi sopivaksi palaksi ja laita 10 minuutiksi suolaveteen. 

Tee majoneesi vatkaamalla sitruuna ja kananmunan keltuainen. Vatkaa vahvasti ja lisää öljyä 1rkl kerrallaan kunnes majoneesi emulsioituu. Mausta chiliöljyllä ja misolla.

Tee inkivääriglaseeraus lisäämällä raastettu inkivääri, soija, ponzu, sokeri ja vesi pannulle. Keitä kasaan a maista ja mausta tarpeen mukaan.

Paahda seesaminsiemeniä ja manteleita pannulla. Lisää ne mortteliin nori, siemenet ja pähkinät, hakkaa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pipurilla.

Paista tulikuumalla pannulla lohi noin 10 sekuntia per puoli. Pyörittelen lohi inkivääriglaseerauksessa ja sen jälkeen furikakessa.

Paista sen jälkeen tulikuumalla pannulla kampasimpukoita noin 30 sekuntia per puoli. Mausta suolalla. Hienonna ruohosipuli. Mausta piimä suolalla, sokerilla, sitruunanmehulla, sekä kuorella.

Leikkaa kampasimpukat puoliksi.

Koristele annos laittamalla jonoon joka toinen lohi ja kampasimpukka.

Pursota majoneesista täpliä. Ripottele päälle ruohosipuli, yritit ja merileväkaviaari.

Tarjoillessa tarjoile kevyesti piimäkastiketta.                                                                                       

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti