Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

N. 35 nyyttiin, 4-6 hengelle

  • 35 wonton-taikinalevyä
  • 200 g sian jauhelihaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 6 kevätsipulia
  • rapsiöljyä paistamiseen

Ponzu-dippi

  • ½ dl puristettua limemehua
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl mirin-maustekastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Ponzudippi: Purista limestä mehu. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, limemehu, mirin ja seesamiöljy, lisää chili ja seesaminsiemenet.

2. Puhdista, halkaise ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta valkosipuli. Paista sieniä öljyssä kauniin väriseksi. Anna valkosipulin paistua mukana 20-30 sekuntia, lisää soija ja sekoita. Anna sienten jäähtyä jääkaapissa. Sekoita jauheliha, inkivääri ja suola sekä ripaus pippuria monitoimikoneessa korkealla nopeudella kunnes taikinasta tulee möykky. Lisää sienet ja sekoita vielä 20 sekuntia.

Vaikeasta nimestään huolimatta nämä klassiset, japanilaiset nyytit ovat helppoja valmistaa. Taikinan tulee olla erittäin hienojakoista ja korkealaatuista. Monitoimikone on hyväksi avuksi täytteen tekemisessä. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana kuudelle. Lämpimänä ruokana resepti riittää neljälle.

3. Aseta taikinalevyt leikkuulaudalle. Penslaa kaksi reunaa vedellä, aseta levyjen keskelle vajaa 1 rkl täytettä, käännä levyt kolmioiksi ja paina reunat kunnolla kiinni. Paista nyytit kultaisiksi öljyssä molemmin puolin. Lisää sitten vettä niin että paistinpannun pohja peittyy, laita kansi päälle ja höyrytä nyyttejä n. 2 minuuttia. Kaada neste pois. Tarjoile nyytit vadilta ja soijakastike dippikulhoista. Suikaloi kevätsipuli, koristele sillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiÄyriäisnyyttiNopea lohivokkiVihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
DippikastikeAlkuruoatLiharuokaKananmunatonLaktoositonGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus