Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohisalaatti isollekin joukolle

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 12 vastakeitettyä perunaa jäähtyneinä
  • 300 g tuoretta tai graavattua lohta
  • 1-2 salaattikerää
  • 1 punasipuli
  • pieniä tomaatteja

Kastike

  • 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 6 rkl (rypsi)öljyä
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita sokeri, sinappi ja viinietikka. Vatkaa sekaan öljy tipoittain. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ryhmittele salaatit, munalohkot, tomaatti- ja perunaviipaleet sekä punasipulisiivut suurelle vadille.

3. Leikkaa lohi suupaloiksi ja paahda palat ympäriinsä nopeasti kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua. Lisää lohipalat vadille, mausta suolalla ja pippurilla myllystä ja lusikoi kastiketta salaatille tai tarjoile se erikseen.

Lisää aiheesta:

Halstrattuja lohipaloja vihannesdipilläLohisalaatti ruohosipulikastikkeen keraPinaattia jogurtissaKesäinen lohisalaattiBBQ-lohi perunamuusillaLohi-kampasimpukkacarpaccio
LohisalaattiSalaatitKastikkeet ja dipitKevytGluteenitonLaktoositonPääsiäinen

Salaatti, johon tulee vastapaistettuja lohipaloja on hieno kesäinen juhlaruoka, mutta maistuu se talvellakin. Ohje on neljälle, mutta kuvassamme annos on tuplattu. Yhtä hyvin ohjeen voi moninkertaistaa.

Keventäjät
Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 20.07.202208:26
    Salaatit

    Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Graavilohisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastramia salaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera