Lohisalaatti isollekin joukolle
Salaatti, johon tulee vastapaistettuja lohipaloja on hieno kesäinen juhlaruoka, mutta maistuu se talvellakin. Ohje on neljälle, mutta kuvassamme annos on tuplattu. Yhtä hyvin ohjeen voi moninkertaistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 3 kovaksi keitettyä munaa
- 12 vastakeitettyä perunaa jäähtyneinä
- 300 g tuoretta tai graavattua lohta
- 1-2 salaattikerää
- 1 punasipuli
- pieniä tomaatteja
Kastike
- 2 rkl vaaleaa viinietikkaa
- 6 rkl (rypsi)öljyä
- 1-2 rkl sinappia
- 1/2 tl sokeria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita sokeri, sinappi ja viinietikka. Vatkaa sekaan öljy tipoittain. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Ryhmittele salaatit, munalohkot, tomaatti- ja perunaviipaleet sekä punasipulisiivut suurelle vadille.
3. Leikkaa lohi suupaloiksi ja paahda palat ympäriinsä nopeasti kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua. Lisää lohipalat vadille, mausta suolalla ja pippurilla myllystä ja lusikoi kastiketta salaatille tai tarjoile se erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut