Lakkaparfait
Lakkaparfait on makoisan illallisen oivallinen päätös. Jos pöydässä on lapsia, voi liköörin jättää pois ja korvata laimentamattomalla mehulla. Varaa valmisteluissasi aikaa pakastumiselle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
5 annosta
- 3 munankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 2½ dl kuohukermaa
- 150 g lakkahilloa
- 8 cl lakkalikööriä
Koristeluun
- tuoreitta viikunoita
- ananaskirsikoita
- mansikoita
Valmistusohje
1. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Pane kulho vesihauteeseen ja lämmitä. Vatkaa taikinaa kunnes lämpötila kohoaa 50 asteeseen. Kun taikina alkaa saostua, ota kulho pois vesihauteesta, mutta jatka vatkaamista. Vatkaa, kunnes taikina on hieman jäähtynyt ja sen koostumus on hieno ja tasainen.
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää varovasti munataikinan joukkoon lakkahillo, likööri ja vatkattu kerma. Täytä annosvuoat taikinalla ja pane pakkaseen.
3. Käytä vuokia ennen tarjoilua lämpimässä vedessä, silloin parfait irtoaa helpoiten. Koristele hedelmillä ja marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka