Sami Garam opastaa, miten mansikkakohokkaat valmistuvat grillissä. Ihana kesäinen herkku kruunaa minkä tahansa ruokahetken.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 mansikkaa
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 1/2 dl tomusokeria
- 2 rkl voita
- 3 rkl sokeria
- 50 g halvaa
Valmistusohje
Soseuta puolet mansikoista ja sekoita ne keltuaisten kanssa.
Lämmitä grillillä, teräskattilassa tai –kulhossa, koko ajan vatkaten kunnes keltuainen ei enää maistu ja astiaan muodostuu vaahtoa.
Ota se sivuun hellalta ja anna jäähtyä.
Vispaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
Leikkaa halva pieneksi silpuksi ja sekoita valkuaisvaahtoon. Sekoita jäähtynyt keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon.
Voitele kohokasvuoat voilla ja ripottele pinta sokerilla. Lusikoi kohokasmassa vuokiin ja upota kuhunkin kokonainen mansikka.
Paista kuumassa grillissä, kuvun alla noin kymmenen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!