Mansikkakohokkaat grillissä

Sami Garam opastaa, miten mansikkakohokkaat valmistuvat grillissä. Ihana kesäinen herkku kruunaa minkä tahansa ruokahetken.

Ainekset

  • 8 mansikkaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl sokeria
  • 50 g halvaa

Valmistusohje

Soseuta puolet mansikoista ja sekoita ne keltuaisten kanssa.

Lämmitä grillillä, teräskattilassa tai –kulhossa, koko ajan vatkaten kunnes keltuainen ei enää maistu ja astiaan muodostuu vaahtoa.

Ota se sivuun hellalta ja anna jäähtyä.

Vispaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

Leikkaa halva pieneksi silpuksi ja sekoita valkuaisvaahtoon. Sekoita jäähtynyt keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon.

Voitele kohokasvuoat voilla ja ripottele pinta sokerilla. Lusikoi kohokasmassa vuokiin ja upota kuhunkin kokonainen mansikka.

Paista kuumassa grillissä, kuvun alla noin kymmenen minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.