Mansikkakohokkaat grillissä
Sami Garam opastaa, miten mansikkakohokkaat valmistuvat grillissä. Ihana kesäinen herkku kruunaa minkä tahansa ruokahetken.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 mansikkaa
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 1/2 dl tomusokeria
- 2 rkl voita
- 3 rkl sokeria
- 50 g halvaa
Valmistusohje
Soseuta puolet mansikoista ja sekoita ne keltuaisten kanssa.
Lämmitä grillillä, teräskattilassa tai –kulhossa, koko ajan vatkaten kunnes keltuainen ei enää maistu ja astiaan muodostuu vaahtoa.
Ota se sivuun hellalta ja anna jäähtyä.
Vispaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
Leikkaa halva pieneksi silpuksi ja sekoita valkuaisvaahtoon. Sekoita jäähtynyt keltuaisvaahto valkuaisvaahtoon.
Voitele kohokasvuoat voilla ja ripottele pinta sokerilla. Lusikoi kohokasmassa vuokiin ja upota kuhunkin kokonainen mansikka.
Paista kuumassa grillissä, kuvun alla noin kymmenen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa