Puolukkajäädyke mandariinilohkojen kera
Tämä menestysjälkiruoka odottelee rauhassa pakastimessa sillä aikaa kun vieraat nauttivat päivällistä. Vaihtele koristelua kauden mukaan ja tarjoile rapeiden pikkuleipien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 2 dl kevyesti sokeroitua puolukkahilloa
- hieman sitruunamehua
- 5 dl kuohukermaa
- mandariinilohkoja tarjoiluun
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, vesi ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna hitaasti paksuksi, kiiltäväksi seokseksi samalla koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan puolukkahillo ja hieman sitruunamehua. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan jäähtyneeseen kreemiin.
3. Kaada seos vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan. Peitä muovikelmulla ja laita vuoka pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kumoa jäädyke vadille, irrota vuoka ja koristele jäädyke mandariininlohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti