Puolukkajäädyke mandariinilohkojen kera

Tämä menestysjälkiruoka odottelee rauhassa pakastimessa sillä aikaa kun vieraat nauttivat päivällistä. Vaihtele koristelua kauden mukaan ja tarjoile rapeiden pikkuleipien kera.

Kahdeksalle

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl kevyesti sokeroitua puolukkahilloa
  • hieman sitruunamehua
  • 5 dl kuohukermaa
  • mandariinilohkoja tarjoiluun

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, vesi ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna hitaasti paksuksi, kiiltäväksi seokseksi samalla koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan puolukkahillo ja hieman sitruunamehua. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan jäähtyneeseen kreemiin.

3. Kaada seos vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan. Peitä muovikelmulla ja laita vuoka pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kumoa jäädyke vadille, irrota vuoka ja koristele jäädyke mandariininlohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!