Kolapiirakka viinimarjojen kera
Tämä makea piirakka sopii mainiosti happamien punaviinimarjojen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 palaan
- 125 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Kola
- 2 dl kermaa
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
Koristeluun
- 3-4 dl punaviinimarjoja
- viininmarjapensaan lehtiä
Valmistusohje
1. Sulata voi taikinaan. Sekoita voisula, kauraryynit, jauhot ja vesi. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja ja paista sitä n. 25 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Kola: Keitä kermaa, siirappia ja sokeria kattilassa 10-15 minuuttia. Kokeile lämpötilaa, sen tulee olla 120 astetta. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan vaniljasokeri ja kuutioitu voi. Anna kolaseoksen jäähtyä.
3. Kaada seos piirasvuokaan ja anna jäähtyä täysin. Voit säilyttää piirakan jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele marjoilla ja lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa