Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera

Anna aterian päättyä kesältä maistuvaan jäädykkeeseen. Tämä jälkiruoka maistuu raikkaasti seljalta ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen kera. Kastikkeeseen voi hyvin käyttää pakastemarjoja.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl tiivistettyä seljankukkamehua
  • 5 dl kermaa

Mansikkakastike

  • 1 litra mansikoita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää seljankukkamehu munavaahtoon ja sekoita. Lisää sitten varovaisesti kermavaahto.

2. Kaada massa annosvuokiin, peitä foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia. Ennen tarjoilua vuokien on seistävä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Kasta vuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädykkeet.

3. Mansikkakastike: Huuhtele ja perkaa mansikat, tai sulata pakastemansikat. Sekoita mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!