Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmahyydyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun vadelmat kypsyvät, on hauskaa tehdä marjoista erilaisia jälkiruokia. Tämä on myös hyvä jälkiruoka, kun ruokailijoita on monia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 250 g vadelmia

Koristeluun

  • sitruunamelissaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.

2. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Sekoita sulanut liivate ja vadelmat munavaahtoon. Vatkaa kerma ja kääntele varovaisesti seokseen.

3. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu. Kääntele valkuaisvaahto varoen vadelmaseokseen. Tarjoile isosta kulhosta tai annoskulhoista.

Lisää aiheesta:

Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydykeSitruunavaahtoa ja tuoreita marjojaMansikkamousseSuklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden keraMansikkahyydykeAppelsiinifromage
HyydykeGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hyydyke
  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Raparperihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaakaojauheella puuteroitu limettihyydyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiini-suklaahyydyke

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-korinttibavaroise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelmahyydyke