Vadelmahyydyke
Kun vadelmat kypsyvät, on hauskaa tehdä marjoista erilaisia jälkiruokia. Tämä on myös hyvä jälkiruoka, kun ruokailijoita on monia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kidesokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 4 liivatelehteä
- 250 g vadelmia
Koristeluun
- sitruunamelissaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.
2. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Sekoita sulanut liivate ja vadelmat munavaahtoon. Vatkaa kerma ja kääntele varovaisesti seokseen.
3. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu. Kääntele valkuaisvaahto varoen vadelmaseokseen. Tarjoile isosta kulhosta tai annoskulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta