Kun vadelmat kypsyvät, on hauskaa tehdä marjoista erilaisia jälkiruokia. Tämä on myös hyvä jälkiruoka, kun ruokailijoita on monia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 kananmunaa
- ¾ dl kidesokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 4 liivatelehteä
- 250 g vadelmia
Koristeluun
- sitruunamelissaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Laita liivatelehdet likoaman kylmään veteen 10 minuutiksi. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.
2. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Sekoita sulanut liivate ja vadelmat munavaahtoon. Vatkaa kerma ja kääntele varovaisesti seokseen.
3. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto valuu. Kääntele valkuaisvaahto varoen vadelmaseokseen. Tarjoile isosta kulhosta tai annoskulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.