Pähkinäinen lakkajäädyke
Tämän herkullisen jälkiruoan voit tarjota kakkuna tai leivoksina. Etukäteissuunnittelu on paikallaan, sillä jäädykkeen tulee jähmettyä pakastimessa kolme tuntia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 annosta
- 6 dl kuohukermaa
- 8 munankeltuaista
- 1½ dl sokeria
- 2 dl paseerattua lakkahilloa
- 1 dl lakkalikööriä
- 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 50 g jauhettua mantelia
- 2½ rkl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 muna + 1 munanvalkuainen
- 50 g voisulaa
- lämmintä lakkahilloa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon lakkahillo, likööri ja kermavaahto. Jaa seos kahteen, vähintään 3 cm syvään kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Pane vuoat pakastimeen 3 tunniksi. Jos haluat valmistaa leivoksia, jäähdytä seos 8 pyöreässä annosvuoassa.
2. Sekoita pähkinät, mantelit, vehnäjauhot ja sokeri pähkinäpohjia vasten. Vatkaa muna ja munanvalkuainen valkoiseksi vaahdoksi ja lisää pähkinäseokseen. Sekoita joukkoon voisula. Tee taikinasta leivinpaperille kolme pyöreätä pohjaa, joiden halkaisija on 20 cm ja paksuus 2 mm. Jos haluat valmistaa leivoksia, tee taikinasta 12 pientä pohjaa. Paista 8-10 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita.
3. Asettele lautasille kerroksittain pähkinäpohjia ja lakkamassaa. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa lämpimän lakkahillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje