Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäinen lakkajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen jälkiruoan voit tarjota kakkuna tai leivoksina. Etukäteissuunnittelu on paikallaan, sillä jäädykkeen tulee jähmettyä pakastimessa kolme tuntia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

6-8 annosta

  • 6 dl kuohukermaa
  • 8 munankeltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl paseerattua lakkahilloa
  • 1 dl lakkalikööriä
  • 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 50 g jauhettua mantelia
  • 2½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna + 1 munanvalkuainen
  • 50 g voisulaa
  • lämmintä lakkahilloa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon lakkahillo, likööri ja kermavaahto. Jaa seos kahteen, vähintään 3 cm syvään kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Pane vuoat pakastimeen 3 tunniksi. Jos haluat valmistaa leivoksia, jäähdytä seos 8 pyöreässä annosvuoassa.

2. Sekoita pähkinät, mantelit, vehnäjauhot ja sokeri pähkinäpohjia vasten. Vatkaa muna ja munanvalkuainen valkoiseksi vaahdoksi ja lisää pähkinäseokseen. Sekoita joukkoon voisula. Tee taikinasta leivinpaperille kolme pyöreätä pohjaa, joiden halkaisija on 20 cm ja paksuus 2 mm. Jos haluat valmistaa leivoksia, tee taikinasta 12 pientä pohjaa. Paista 8-10 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita.

3. Asettele lautasille kerroksittain pähkinäpohjia ja lakkamassaa. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa lämpimän lakkahillon kera.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiRanskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen keraOmenakakkua ja vaniljakastikettaNorjalainen mantelikakkuBrownie-suklaakakkuAmerikkalainen banaanikakku
JäädykeKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera