Semifreddo ja marjasalaatti
Semifreddo (italiaksi puolikylmä) on jäädykkeiden aatelia. Semifreddon voi tarjoilla kauden marjojen kera. Kokeile rohkeasti tätä gluteenitonta jälkiruokaa, joka sopii loistavasti myös kahvipöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 2 valkuaista
- 2rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl tummaa suklaata rouheena tai halvaa muruina makusi mukaan
- 2 rkl kuivattuja marjoja tai pähkinärouhetta
- 2 rkl marjalikööriä
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Mausta kuohukerma sokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää valkuaisten joukkoon sokeri, ripaus suolaa ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä keltuaisseokseen ensin vaahdotettu kerma ja sitten vaahdotetut valkuaiset. Nostele lopuksi joukkoon suklaa tai halva, marjat ja likööri. Kaada seos pakastusta kestävään kannelliseen rasiaan. Anna jäätyä kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa jäätyneenä marjasalaatin tai marjojen tai hedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan