Seljankukkajäädyke
Tämä raikas jäädyke maistuu hyvin jälkiruokana tuoreiden mansikoiden kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl seljankukkamehutiivistettä
- 4 munankeltuaista
- 2 dl kidesokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Sekoita mehu, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna, mutta älä keitä, ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kreemi paksunee. HUOM! Seos ei saa lainkaan kiehua.
2. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kreemiä silloin tällöin, kunnes se on täysin jäähtynyt. Vatkaa kerma. Sekoita sitruunankuori ja -mehu munaseokseen ja kääntele mukaan kerma.
3. Kaada taikina vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen, kunnes jäädyke on jähmettynyt. Ota esiin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan