Luumu-kanelijäädyke
Julkaistu
Helppo luumu-kanelijäädyke valmistuu käden käänteessä ja voit tehdä sen jo etukäteen pakkaseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 20min
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 2 dl vispikermaa
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g maustamatonta tai maustettua (esim.luumu-kaneli) maitorahkaa
- 1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
- 3 rkl luumumarmeladia
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- (sokeria)
- Koristeluun: kuivattuja luumuja, vaahdotettua vispikermaa
Valmistusohje
- Vaahdota sähkövatkaimella vispikerma ja vatkaa joukkoon vaahtoutuva vaniljakastike.
- Lisää rahka, sekä luumusose ja luumumarmeladi. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
- Lisää kaneli ja vaniljasokeri.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Jaa seos annosvuokiin tai jäädykevuokaan (n.1,5 l) ja laita pakastimeen yön yli.
- Kumoa hetki ennen tarjoilua.
- Koristele kuivatuilla luumuilla ja kermavaahdolla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti