Luumu-kanelijäädyke

jäädyke
Helppo jäädyke joulupöytään! Testaa luumu-kanelijäädyke. MTV

Helppo luumu-kanelijäädyke valmistuu käden käänteessä ja voit tehdä sen jo etukäteen pakkaseen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 12h 20min
  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g maustamatonta tai maustettua (esim.luumu-kaneli) maitorahkaa
  • 1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
  • 3 rkl luumumarmeladia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (sokeria)
  • Koristeluun: kuivattuja luumuja, vaahdotettua vispikermaa

Valmistusohje

  1. Vaahdota sähkövatkaimella vispikerma ja vatkaa joukkoon vaahtoutuva vaniljakastike. 
  2. Lisää rahka, sekä luumusose ja luumumarmeladi. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
  3. Lisää kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  5. Jaa seos annosvuokiin tai jäädykevuokaan (n.1,5 l) ja laita pakastimeen yön yli. 
  6. Kumoa hetki ennen tarjoilua.
  7. Koristele kuivatuilla luumuilla ja kermavaahdolla.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.