Luumu-kanelijäädyke
Julkaistu
Helppo luumu-kanelijäädyke valmistuu käden käänteessä ja voit tehdä sen jo etukäteen pakkaseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 20min
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 2 dl vispikermaa
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g maustamatonta tai maustettua (esim.luumu-kaneli) maitorahkaa
- 1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
- 3 rkl luumumarmeladia
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- (sokeria)
- Koristeluun: kuivattuja luumuja, vaahdotettua vispikermaa
Valmistusohje
- Vaahdota sähkövatkaimella vispikerma ja vatkaa joukkoon vaahtoutuva vaniljakastike.
- Lisää rahka, sekä luumusose ja luumumarmeladi. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
- Lisää kaneli ja vaniljasokeri.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Jaa seos annosvuokiin tai jäädykevuokaan (n.1,5 l) ja laita pakastimeen yön yli.
- Kumoa hetki ennen tarjoilua.
- Koristele kuivatuilla luumuilla ja kermavaahdolla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka