Luumu-kanelijäädyke

jäädyke
Helppo jäädyke joulupöytään! Testaa luumu-kanelijäädyke. MTV

Helppo luumu-kanelijäädyke valmistuu käden käänteessä ja voit tehdä sen jo etukäteen pakkaseen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 12h 20min
  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g maustamatonta tai maustettua (esim.luumu-kaneli) maitorahkaa
  • 1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
  • 3 rkl luumumarmeladia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (sokeria)
  • Koristeluun: kuivattuja luumuja, vaahdotettua vispikermaa

Valmistusohje

  1. Vaahdota sähkövatkaimella vispikerma ja vatkaa joukkoon vaahtoutuva vaniljakastike. 
  2. Lisää rahka, sekä luumusose ja luumumarmeladi. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
  3. Lisää kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  5. Jaa seos annosvuokiin tai jäädykevuokaan (n.1,5 l) ja laita pakastimeen yön yli. 
  6. Kumoa hetki ennen tarjoilua.
  7. Koristele kuivatuilla luumuilla ja kermavaahdolla.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!