Hunajainen pannacotta
Hunajalla maustettu pehmeänmakuinen pannacotta viimeistelee aterian ja lämmittää koleana iltana. Jos mansikkakausi on jo ohi, voit käyttää muita marjoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
- 5 dl kuohukermaa
- 2 tl hunajaa
- 2 liivatelehteä
Koristeluun
- tuoreita mansikoita ja muita marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljansiemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös itse vaniljatanko ja sokeri ja kaada päälle kerma. Kuumenna hitaasti ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Nosta vaniljatanko kattilasta ja sekoita kermaseokseen hunaja. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Nosta liivatelehdet vedestä ja pane ne lämpimään kermaan. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulanet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin.
3. Anna pannacottan jäähtyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka