Lakkajäädyke
Tämä on oikein juhlava jälkiruoka. Lakat voit korvata vadelmilla tai karhunvatukoilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- ¾ dl kidesokeria
- 1 dl vettä tai makeuttamatonta marjalientä
- ½ vaniljatanko
- 3 munankeltuaista
- 5 dl marjoja
- 3 dl kuohukermaa
- halutessasi 3 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi kattilassa. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää myös itse tanko.
2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti kulhossa ja lisää kiehuva liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna samalla vatkaten kunnes seos paksunee. Poimi vaniljatanko kattilasta ja anna seoksen jäähtyä.
3. Vatkaa kerma ja kääntele se munaseokseen. Lisää lakat ja kaada massa vuokaan, joka kestää pakastamista. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään 5-6 tuntia. Jäädykkeestä tulee jäätelömäistä.
4. Kasta vuoan alapuoli nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke jäähdytetylle vadille. Koristele lakoilla.
5. Jos haluat jäädykkeestä kiinteämmän, voit lisätä siihen liivatetta: Liota ensin liivatteet kylmässä vedessä, purista niistä liika vesi pois ja sulata ne miedoimmalla lämmöllä kattilassa. Sekoita liivatteet munaseokseen ennen kuin kaadat sen vuokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan