Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lakkajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikein juhlava jälkiruoka. Lakat voit korvata vadelmilla tai karhunvatukoilla.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kuudelle

  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 dl vettä tai makeuttamatonta marjalientä
  • ½ vaniljatanko
  • 3 munankeltuaista
  • 5 dl marjoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • halutessasi 3 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi kattilassa. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää myös itse tanko.

2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti kulhossa ja lisää kiehuva liemi vähän kerrallaan samalla vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna samalla vatkaten kunnes seos paksunee. Poimi vaniljatanko kattilasta ja anna seoksen jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja kääntele se munaseokseen. Lisää lakat ja kaada massa vuokaan, joka kestää pakastamista. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään 5-6 tuntia. Jäädykkeestä tulee jäätelömäistä.

4. Kasta vuoan alapuoli nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke jäähdytetylle vadille. Koristele lakoilla.

5. Jos haluat jäädykkeestä kiinteämmän, voit lisätä siihen liivatetta: Liota ensin liivatteet kylmässä vedessä, purista niistä liika vesi pois ja sulata ne miedoimmalla lämmöllä kattilassa. Sekoita liivatteet munaseokseen ennen kuin kaadat sen vuokaan.

Lisää aiheesta:

Bavaroise vaniljan ja mansikoiden keraCrème brûlée kehrätyn sokerin keraCrème caramel annosvuoissaVaniljakastikeSuklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön keraKaramellisoidut omenat, kanelimurot ja jäätelö
JäädykeGluteenitonSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera