Lakattu sianpaisti
Valitse sianpaisti kamaralla, niin saat mehukkaamman kinkun. ”Lakka” maistuu hieman itämaiselta, sitä tunnetta voit lisätä tarjoilemalla paisti jasmiiniriisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 1 kg sianpaisti
- suolaa ja mustapippuria
Marinadi
- 3 rkl hunajaa
- ½ tl Colmanin sinappijauhetta
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 3 rkl soijaa
- 1 prk mandariineja, mehu
Lisukkeet
- mandariininlohkoja
- halutessasi, inkivääripäärynöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamara ruudukoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita paisti ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle. Pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Sekoita marinadin ainekset ja penslaa paisti ennen kuin laitat sen aika alas uuniin.
3. Penslaa paistia monta kertaa paistamisen aikana. Paisti on valmis sisälämpötilan ollessa 80-82 astetta, tähän menee n. 1 ½ tuntia. Tarjoile mandariinien ja halutessasi inkivääripäärynöiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa