Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattua sianpotkaa luineen
  • vettä keittämiseen
  • 1 persiljanippu
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista maustepippuria

Juuressose

  • 700 g lanttua
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 25 g voita
  • hieman keitinvettä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • perunalastuja
  • karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Pane sianpotkat runsaan veden kera isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää persiljanvarret ja mausteet. Keitä hiljaa poreillen 2 - 2 ½ tuntia, tai kunnes liha irtoaa luista. Nosta liemestä, jäähdytä, viipaloi ja suikaloi liha.

2. Pese ja kuori juurekset ja leikkaa kaikki pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihankeitinliemi kiehuvaksi. Laita lantut kiehumaan ensin ja porkkanat ja perunat vasta hieman myöhemmin. Keitä juurekset pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Nosta juurekset keitinliemestä ja varo ottamasta mukaan persiljanvarsia, pippureita tai laakerinlehteä. Soseuta puolet juureksista ja kaada joukkoon hieman keitinlientä ja nokare voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita soseeseen loput juurekset, niin että saat muusia, jossa on kunnon paloja seassa.

Tätä ruokaa voisi kuvata uudestisyntyneeksi ruotsalaiseksi kotiruoaksi, yksinkertaisesti entisajan husmanskost uusin kujein, joka maistuu kyllä suomalaisillekin. Mutta jos skoonelainen karkeasiemeninen sinappi ei ole meikäläiseen makuun, sen voi toki vaihtaa Suomessa tehtyyn Auran sinappiin.

3. Tarjoile potkasuikaleet juuressosepediltä ja koristele perunalastuilla. Tarjoile sinappi erikseen.

Lisää aiheesta:

Sianpotkaa ja juuressosettaVorschmackJuuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen keraSianpotkaa ja juuressosettaHäränrintaa ja juuressosettaNaudanliha- ja juuresviillokki
PorsaanpaistiGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla