Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vohvelisydämet ovat hauska vaihtoehto tavalliselle paahtoleivälle. Erityisen hyvin ne sopivat romanttiselle iltapalalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 4 annosta

Vohvelit

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl voita

Täyte

  • 150 g savuporoa
  • 50 g jäämerenmätiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Koristeeksi

  • salaattisekoitusta
  • ½ oranssi paprika

Valmistusohje

1. Vohvelit: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot maidon joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Jätä taikina nousemaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Voitele tasot voilla ja paista koevohveli. Yhteen vohveliin kuluu noin 3/4 dl taikinaa. Tasoja ei tarvitse voidella muiden paistokertojen välillä.

2 . Porotäyte: Vatkaa kerma ja lisää piparjuuriraate. Leikkaa poronpaisti ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kerman joukkoon. Lisää 40 grammaa mätiä ja säästä loput koristelua varten.

3. Huuhtele salaatti ja kuutioi paprika. Irrota vohvelin sydämet toisistaan. Lusikoi sydämien päälle piparjuurikermaa ja poronpaistia. Ripottele päälle hieman mätiä. Koristele salaatilla ja paprikakuutioilla.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaVohvelisydämet poronpaistiseoksella ja mädilläJuustolettuja ja kantarellivaahtoaPinaattivohvelitKiivitarteletitJuustoinen focaccialeipä
PorsaanpaistiKananmunatonYstävänpäiväAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla