Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658532/landscape16_9/515/290/8b09dd4df014977c01e6b8a596f8e942/eT/899337-3498.jpg)
Vohvelisydämet ovat hauska vaihtoehto tavalliselle paahtoleivälle. Erityisen hyvin ne sopivat romanttiselle iltapalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Vohvelit
- 100 g voita
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 10 g hiivaa
- 1 tl voita
Täyte
- 150 g savuporoa
- 50 g jäämerenmätiä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
Koristeeksi
- salaattisekoitusta
- ½ oranssi paprika
Valmistusohje
1. Vohvelit: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot maidon joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Jätä taikina nousemaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Voitele tasot voilla ja paista koevohveli. Yhteen vohveliin kuluu noin 3/4 dl taikinaa. Tasoja ei tarvitse voidella muiden paistokertojen välillä.
2 . Porotäyte: Vatkaa kerma ja lisää piparjuuriraate. Leikkaa poronpaisti ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kerman joukkoon. Lisää 40 grammaa mätiä ja säästä loput koristelua varten.
3. Huuhtele salaatti ja kuutioi paprika. Irrota vohvelin sydämet toisistaan. Lusikoi sydämien päälle piparjuurikermaa ja poronpaistia. Ripottele päälle hieman mätiä. Koristele salaatilla ja paprikakuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka