Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

Vohvelisydämet ovat hauska vaihtoehto tavalliselle paahtoleivälle. Erityisen hyvin ne sopivat romanttiselle iltapalalle.

Ainekset

  • 4 annosta

Vohvelit

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl voita

Täyte

  • 150 g savuporoa
  • 50 g jäämerenmätiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Koristeeksi

  • salaattisekoitusta
  • ½ oranssi paprika

Valmistusohje

1. Vohvelit: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot maidon joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Jätä taikina nousemaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Sulata 50 grammaa voita ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voi taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Voitele tasot voilla ja paista koevohveli. Yhteen vohveliin kuluu noin 3/4 dl taikinaa. Tasoja ei tarvitse voidella muiden paistokertojen välillä.

2 . Porotäyte: Vatkaa kerma ja lisää piparjuuriraate. Leikkaa poronpaisti ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kerman joukkoon. Lisää 40 grammaa mätiä ja säästä loput koristelua varten.

3. Huuhtele salaatti ja kuutioi paprika. Irrota vohvelin sydämet toisistaan. Lusikoi sydämien päälle piparjuurikermaa ja poronpaistia. Ripottele päälle hieman mätiä. Koristele salaatilla ja paprikakuutioilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!