Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

Rapeaa ja hyvää.

Neljälle

  • 800-900 g riimisuolattua siankylkeä palana
  • mustapippuria
  • jauhettua inkivääri
  • jauhettuja neilikoita
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl kuumaa vettä

Lisukkeeksi

  • 1 pkt pakastepinaattia, 375 g
  • tomaatteja
  • timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaraan tiiviisti viiltoja terävällä veitsellä tai partaterällä. Laita liha uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 80-85 astetta. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kamarapuolta tasaisin väliajoin.

3. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen ja grillaa viimeiset minuutit niin että pinnasta tulee rapea.

4. Tee tomaatteihin ristiviillot, ripottele päälle timjamia ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 5 minuutiksi.

5. Sulata pinaatti ja tarjoile viipaloitu sianliha pinaattipedillä tomaattien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!