Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659302/landscape16_9/515/290/385eb69b1d082360ed2463313bb4b63f/Ja/1004689-5918.jpg)
Rapeaa ja hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800-900 g riimisuolattua siankylkeä palana
- mustapippuria
- jauhettua inkivääri
- jauhettuja neilikoita
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ dl kuumaa vettä
Lisukkeeksi
- 1 pkt pakastepinaattia, 375 g
- tomaatteja
- timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kamaraan tiiviisti viiltoja terävällä veitsellä tai partaterällä. Laita liha uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet. Pistä lihaan paistolämpömittari.
2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 80-85 astetta. Sekoita hunaja ja vesi ja penslaa kamarapuolta tasaisin väliajoin.
3. Kuumenna uunin lämpötila 275 asteeseen ja grillaa viimeiset minuutit niin että pinnasta tulee rapea.
4. Tee tomaatteihin ristiviillot, ripottele päälle timjamia ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 5 minuutiksi.
5. Sulata pinaatti ja tarjoile viipaloitu sianliha pinaattipedillä tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka