Hunajapaistettua porsaanpaistia
Kaikenlaiset hedelmät ovat maukkaita porsaanpaistin kera, esimerkiksi päärynät ja pienet mandariinilohkot.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg porsaanpaistia
- 2 rkl hunajaa
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- mandariinilohkoja
- säilykepäärynöitä
- ruskeaa liemikastiketta
- pieniä, paistettuja perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mausta liha ja laita se uunivuokaan. Kuumenna hunaja ja appelsiinimehu, penslaa paisti seoksella.
3. Pistä paistiin paistolämpömittari. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 82 astetta. Valele lihaa paistamisen aikana.
4. Anna paistin levätä 15 minuuttia ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa