Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sianpotkan tulee hautua liedellä hyvän aikaa, mutta sen voi hyvin valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Erilaiset sinapit sopivat hyvin potkan kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1,2 kg riimisuolattua sianpotkaa luulla, mielellään ydinluulla
  • ½ keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

  • kauden vihanneksia

Valmistusohje

1. Huuhtele liha kylmällä vedellä, laita se kattilaan, lisää kylmää vettä, niin että liha peittyy ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Kuori ja halkaise sipuli ja lisää kattilaan, lisää myös laakerinlehti ja pippurit.

2. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 ½ tuntia. Kun liha irtoaa helposti luusta, se on valmista. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.

3. Ennen tarjoilua voit leikata pois ylimääräisen rasvan ja luut lihasta, viipaloida lihan ja lämmittää viipaleet liemessä. Keitä kauden vihanneksia ja tarjoile lihan kanssa.

Lisää aiheesta:

Siansorkka-aladobiKarjalanpaisti puolukkasurvoksellaPorsaanlihaa ja linssejäSianpotkaa ja juuressosettaSuolainen palaKeitetty häränrinta juuresten kera
PorsaanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla