Inkivääripaisti hapankaalin kera
Tämä on ihanan mehevää talviruokaa! Se sopii mainiosti hiihto- tai luistinretken jälkeen. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa samalla kun itse keksit jotakin hauskaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg porsaanpaistia
- 2 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 hillottua, hienonnettua inkivääri
- 100 g savustettua silavaa
- 1 prk hapankaalia, noin 850 g
- 1-2 dl valkoviiniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele paistiin reikiä sinne tänne ja täytä reiät inkiväärillä. Mausta liha mausteilla joka puolelta.
3. Laita paisti uunivuokaan, pistä lihaan paistilämpömittari. Asettele silavat paistin ympärille. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.
4. Kuumenna hapankaali viinin ja kuminan kera ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka