Inkivääripaisti hapankaalin kera

Tämä on ihanan mehevää talviruokaa! Se sopii mainiosti hiihto- tai luistinretken jälkeen. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa samalla kun itse keksit jotakin hauskaa.

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaanpaistia
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 hillottua, hienonnettua inkivääri
  • 100 g savustettua silavaa
  • 1 prk hapankaalia, noin 850 g
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Pistele paistiin reikiä sinne tänne ja täytä reiät inkiväärillä. Mausta liha mausteilla joka puolelta.

3. Laita paisti uunivuokaan, pistä lihaan paistilämpömittari. Asettele silavat paistin ympärille. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.

4. Kuumenna hapankaali viinin ja kuminan kera ja tarjoile paistin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!