Inkivääripaisti hapankaalin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671398/landscape16_9/515/290/eba6482259e9169c21cf65148db36a54/Lb/934191-5449.jpg)
Tämä on ihanan mehevää talviruokaa! Se sopii mainiosti hiihto- tai luistinretken jälkeen. Paisti hoitaa itse itsensä uunissa samalla kun itse keksit jotakin hauskaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg porsaanpaistia
- 2 tl timjamia
- 2 tl rosmariinia
- 1 hillottua, hienonnettua inkivääri
- 100 g savustettua silavaa
- 1 prk hapankaalia, noin 850 g
- 1-2 dl valkoviiniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele paistiin reikiä sinne tänne ja täytä reiät inkiväärillä. Mausta liha mausteilla joka puolelta.
3. Laita paisti uunivuokaan, pistä lihaan paistilämpömittari. Asettele silavat paistin ympärille. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.
4. Kuumenna hapankaali viinin ja kuminan kera ja tarjoile paistin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka