Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nälkäisille vieraille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle-viidelle

  • noin 1,2 kg porsaanseläkettä luulla
  • suolaa
  • jauhettua maustepippuria

Perunakruunu

  • ¾ kg perunoita, kuorittuina ja karkeasti raastettuina
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ viipaloitu purjo

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl chilikastiketta

Tarjoiluun

  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla, laita uunivuokaan. Kaada ¾ dl vettä vuoan pohjalle, laita liha uunin keskitasolle.

2. Mausta perunaraaste suolalla ja pippurilla, sekoita mukaan jauhot ja suurin osa purjosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Laita päälle muutama ohut viipale margariinia ja laita vuoka uuniin lihan viereen.

3. Lihan paistoaika on n. 1 ½ tuntia, sisälämpötilan tulee olla 75-77 astetta jos käytät paistolämpömittaria, perunoiden paistoaika on noin 1 tunti.

4. Viipaloi liha. Vatkaa vuoka tilkalla lientä ja kaada liemi lihalle. Kumoa perunakruunu, sekoita kastike ja kaada se perunoille. Koristele purjolla.

Lisää aiheesta:

Anjovislaatikko tillilläSunnuntaipaisti kinkustaSitruunahaudutettua porsastaLampaanpaisti pääsiäiseksiKinkkua sienimuhennoksellaTomaattikyljykset perunapedillä
PorsaanpaistiKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla