Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg porsaanpaistia ilman luuta
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • omenasosetta
  • puolukkahilloa
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle. Työnnä ritilä uuniin ja laita sen alle uunipannu, kaada vettä pannuun. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 72 astetta, noin 1 - 1 ½ tuntia. Lisää uunipannuun vettä, jos se uhkaa kuivua.

2. Kääri paisti alumiinifolioon ja pidä se lämpimänä. Ota liemi talteen uunipannulta ja lisää tarvittaessa lihaliemikuutiosta tehdyllä liemellä, niin että sitä on kaikkiaan 4 dl. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin liedelle ja kaada joukkoon paistolientä vähitellen, vispaa koko ajan. Lisää kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna poreilla 5 minuuttia.

Paistin kypsymisaika voi vaihdella riippuen siitä, oletko saanut pyöreämuotoisen vai pitkulaisen paistin. Vinkkinä voi mainita, että kannattaa ostaa reilusti yli kilon pala, jolloin aterialta ylijääneen lihan voi käyttää leikkeleenä tai pyttipannun aineksena.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaEnglantilainen paahtopaistiLinnapaistiNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumusilavoitu sianniskaEnglantilainen paahtopaisti ja yorkshirepudding
PorsaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla