Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

Paistin kypsymisaika voi vaihdella riippuen siitä, oletko saanut pyöreämuotoisen vai pitkulaisen paistin. Vinkkinä voi mainita, että kannattaa ostaa reilusti yli kilon pala, jolloin aterialta ylijääneen lihan voi käyttää leikkeleenä tai pyttipannun aineksena.

Neljälle

  • 1 kg porsaanpaistia ilman luuta
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • omenasosetta
  • puolukkahilloa
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle. Työnnä ritilä uuniin ja laita sen alle uunipannu, kaada vettä pannuun. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 72 astetta, noin 1 - 1 ½ tuntia. Lisää uunipannuun vettä, jos se uhkaa kuivua.

2. Kääri paisti alumiinifolioon ja pidä se lämpimänä. Ota liemi talteen uunipannulta ja lisää tarvittaessa lihaliemikuutiosta tehdyllä liemellä, niin että sitä on kaikkiaan 4 dl. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin liedelle ja kaada joukkoon paistolientä vähitellen, vispaa koko ajan. Lisää kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna poreilla 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja