Hunajakylkiluut
Valitse hienoja, ohuita kylkiluita ja kata paljon serviettejä! Nämä sopivat mainiosti myös retkiruoaksi. Jos haluat paistaa nämä grillissä, esipaista mielellään ensin hetki uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kylkiluita
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 rkl hunajaa
- 2 appelsiinin mehu
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl soijaa
- 2 tl inkivääriä
- suolaa
Lisäksi tarvitset
- 1 prk ananasviipaleita
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunipannu foliolla ja laita sen päälle paistoritilä. Mausta kylkiluut suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita marinadi. Laita luut ritilälle ja penslaa marinadilla. Paista uunin keskitasolla n. 1 ½ tuntia, kääntele ja penslaa marinadilla moneen kertaan.
3. Paloittele ananasviipaleet ja paista ne voissa. Ripottele hieman inkivääriä päälle ja tarjoile kylkiluiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan