Hunajakylkiluut

Valitse hienoja, ohuita kylkiluita ja kata paljon serviettejä! Nämä sopivat mainiosti myös retkiruoaksi. Jos haluat paistaa nämä grillissä, esipaista mielellään ensin hetki uunissa.

Neljälle

  • 1 ½ kg kylkiluita
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 rkl hunajaa
  • 2 appelsiinin mehu
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 rkl soijaa
  • 2 tl inkivääriä
  • suolaa

Lisäksi tarvitset

  • 1 prk ananasviipaleita
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa uunipannu foliolla ja laita sen päälle paistoritilä. Mausta kylkiluut suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita marinadi. Laita luut ritilälle ja penslaa marinadilla. Paista uunin keskitasolla n. 1 ½ tuntia, kääntele ja penslaa marinadilla moneen kertaan.

3. Paloittele ananasviipaleet ja paista ne voissa. Ripottele hieman inkivääriä päälle ja tarjoile kylkiluiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.