Mausteinen kinkkupaisti
Maukasta syysruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- noin 1 kg kinkkupaisti
- 3 keltasipulia, lohkoina
- 3 omenaa, lohkoina
Penslaukseen
- 3 rkl rapsiöljyä
- 1-2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 maustemittaa jauhettua inkivääriä
- 1 tl murustettua rosmariinia
Tarjoiluun
- uuniperunoita
- punakaalia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kinkun rasvainen osa ruudukoksi. Laita kinkku alumiinifolioarkille tai käytä paistopussia. Sekoita penslauksen ainekset ja penslaa kinkku noin puolella siitä.
2. Asettele sipulilohkot lihan ympärille, pistä siihen paistolämpömittari. Kääri folio niin tiiviisti kinkun ympärille kuin mahdollista, tai sulje paistopussi ohjeiden mukaan. Laita liha uunivuokaan.
3. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Avaa folio ja lisää omenat kinkun ympärille ja penslaa liha lopulla penslausöljyllä.
4. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo