Mausteinen kinkkupaisti

Maukasta syysruokaa.

Kuudelle

  • noin 1 kg kinkkupaisti
  • 3 keltasipulia, lohkoina
  • 3 omenaa, lohkoina

Penslaukseen

  • 3 rkl rapsiöljyä
  • 1-2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 maustemittaa jauhettua inkivääriä
  • 1 tl murustettua rosmariinia

Tarjoiluun

  • uuniperunoita
  • punakaalia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kinkun rasvainen osa ruudukoksi. Laita kinkku alumiinifolioarkille tai käytä paistopussia. Sekoita penslauksen ainekset ja penslaa kinkku noin puolella siitä.

2. Asettele sipulilohkot lihan ympärille, pistä siihen paistolämpömittari. Kääri folio niin tiiviisti kinkun ympärille kuin mahdollista, tai sulje paistopussi ohjeiden mukaan. Laita liha uunivuokaan.

3. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Avaa folio ja lisää omenat kinkun ympärille ja penslaa liha lopulla penslausöljyllä.

4. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.