Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäinen lohisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 250 g tuoretta lohta viipaleina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 20 salaatinlehteä, eri lajikkeita
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 nippu retiisejä
  • 1/3 kurkku

Kastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 1 sitruuna
  • 4 tillinoksaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kasvikset. Valuta salaatinlehdet kuiviksi. Suikaloi kurkku, halkaise tomaatit, viipaloi herkkusienet ja retiisit ja irrota kukkakaaleista pieniä nuppuja.

2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy.

3. Sekoita kasvikset ja ripottele päälle kastike. Ruskista lohiviipaleita hetki kuumalla pannulla. Asettele viipaleet päällimmäiseksi. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Lohisalaattia kesäisempää ruokaa saa hakea. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta halutessasi voit kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin pääruokana. Salaattiin voi käyttää myös graavilohta.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-kurkku-sipulisalaattiTomaattisalaattia ja ruohosipulikastikettaKreikkalainen salaatti á la Hans VälimäkiLohisalaatti ruohosipulikastikkeen keraKala- ja artisokkasalaattiLämmin salaatti
LohisalaattiAlkuruoatSalaatitKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 20.07.202208:26
    Salaatit

    Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Graavilohisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastramia salaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera