Kesäinen lohisalaatti
Lohisalaattia kesäisempää ruokaa saa hakea. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta halutessasi voit kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin pääruokana. Salaattiin voi käyttää myös graavilohta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 250 g tuoretta lohta viipaleina
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 pieni kukkakaali
- 20 salaatinlehteä, eri lajikkeita
- 100 g herkkusieniä
- 1 nippu retiisejä
- 1/3 kurkku
Kastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- 1 sitruuna
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kasvikset. Valuta salaatinlehdet kuiviksi. Suikaloi kurkku, halkaise tomaatit, viipaloi herkkusienet ja retiisit ja irrota kukkakaaleista pieniä nuppuja.
2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Lisää joukkoon öljy.
3. Sekoita kasvikset ja ripottele päälle kastike. Ruskista lohiviipaleita hetki kuumalla pannulla. Asettele viipaleet päällimmäiseksi. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta