Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyjä silakoita vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 iso keltasipuli, hienoksi viipaloituna
  • 1 iso porkkana, hienoksi viipaloituna
  • 1 nippu tilliä, karkeasti hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kääri silakkafileet rullalle lihapuoli ulospäin ja asettele ne tiiviisti kattilaan.

2. Kaada kaikki liemen ainekset, paitsi tilli, toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kalojen päälle. Hauduta silakat kypsiksi kannen alla n. 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Anna silakoiden jäähtyä liemessään. Ripottele päälle tilliä ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Tämä on ihana kesäruoka kun silakat ovat parhaimmillaan. Sopii myös seisovaan pöytään, vaikkapa juhannusviikonloppuna. Tämä on käytännöllinen ruoka, koska sen voi valmistaa etukäteen.

Lisää aiheesta:

Keitetyt silakat liedelläSitruunagraavatut silakatKeitetyt silakkafileet timjamillaNopeat uunikeitetyt silakatKeitetyt, kokonaiset silakatRapu-tomaattisilakat
Keitetty kalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa