Mainos
Mainos

Tämä on ihana kesäruoka kun silakat ovat parhaimmillaan. Sopii myös seisovaan pöytään, vaikkapa juhannusviikonloppuna. Tämä on käytännöllinen ruoka, koska sen voi valmistaa etukäteen.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 iso keltasipuli, hienoksi viipaloituna
  • 1 iso porkkana, hienoksi viipaloituna
  • 1 nippu tilliä, karkeasti hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kääri silakkafileet rullalle lihapuoli ulospäin ja asettele ne tiiviisti kattilaan.

2. Kaada kaikki liemen ainekset, paitsi tilli, toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kalojen päälle. Hauduta silakat kypsiksi kannen alla n. 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Anna silakoiden jäähtyä liemessään. Ripottele päälle tilliä ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.