Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä suolasilakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 hengelle

  • 25-30 tuoretta silakkaa

Suolausliemi

  • 1 1/2 dl merisuolaa
  • 2 rkl sokeria

Keittämiseen

  • 5 mustapippuria
  • 4 maustepippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 10 tillinvartta

Ruohosipulikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl keitinlientä
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele silakat. Pään ja selkäruodon pitää jäädä paikoilleen. Keitä suolaliemi ja jäähdytä se. Laita silakat liemeen, niin että ne peittyvät. Pidä peitettynä jääkaapissa 1-3 vuorokautta. Ota ennen keittämistä silakat liemestä ja valuta ne.

2. Pane valutetut silakat kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää musta- ja maustepippurit, laakerinlehti ja tillit. Kuumenna varovasti kiehumispisteeseen ilman kantta ja anna kiehua hiljaa 2-3 minuuttia.

3. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää jauhot hämmentäen, kuullota keskilämmöllä, niin etteivät jauhot ruskistu yhtään. Lisää maito koko ajan vatkaten ja tarvittaessa lisää silakoiden keitinlientä sen verran, että saat kastikkeesta sopivan paksuista. Keitä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 3-4 minuuttia. Hienonna ruohosipuli ja lisää silppu kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitetyt silakat lämpiminä vastakeitettyjen perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat mainiosti (hyvin valutetut) etikkapunajuuret.

Meillä Pohjoismaissa suolakalalla on pitkät perinteet ja saaristossa on suolattu tietysti silakkaa kautta aikojen. Kalan suolautuminen vie vähintään päivän. Maukkainta suolakalasta tulee keitettynä ja ruohosipulikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaKeitettyä haukea munakastikkeen keraKeitettyä lohta valkoviinikastikkeessaPerinteinen tillilihaLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin keraHöyrytettyä turskaa
Keitetty kalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa