Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Alexandralaw1977. shutterstock_174450743](https://im.mtvuutiset.fi/image/8237216/landscape16_9/1600/900/89ebb608194a98b42fdd33f50d5b8705/UQ/shutterstock-174450743.jpg)
Shutterstock
Julkaistu
Jyrki Sukula paljasti Viiden jälkeen -ohjelmassa oman suosikkiohjeensa. Haukikvenellit ovat ranskalainen klassikkoruoka! Kuvituskuva: Shutterstock.
Haukikvenellit
- 100 g haukifilettä
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kpl kananmunan valkuainen
- 2 g suolaa
- Sitruunakuorta
- Valkopippuria
- Cayennepippuria
Rapukastike
- 4 kpl kypsiä jokirapuja
- 1 tl tomaattipyrettä
- 50 g voita
- 1 kpl salottisipuli
- 2 kpl herkkusieni
- ¼ kpl porkkana
- Timjamin oksia
- laakerinlehti
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl kermavaahtoa
Valmistusohje
Haukikvenellit ja rapukastike valmistuvat näin:
Haukipyörykät:
- Jäähdytä raaka-aineet.
- Jauha hauki tehosekoittimessa, lisää mausteet. Lisää rakenne rikottu valkuainen, sekoita. Lisää kerma, hitaasti valuttaen, sekoita. Paseeraa siivilän läpi.
- Muotoile lusikalla munamuotoisia kuulia, kypsennä suolalla maustetussa vedessä n. 6 – 8 min. Älä anna kiehua.
Rapukastike:
- Kuori rapujen pyrstöt ja sakset. Freesaa kuoret ja puolikas hienonnettu sipuli voissa.
- Lisää tomaattipyre, timjami, laakerinlehti ja herkkusienen jalat. Lisää valkoviini ja sen jälkeen vettä sen verran, että ravut peittyy. Hauduta n. 20 min ja siivilöi.
- Leikkaa ½ salottisipuli, herkkusieni, porkkana pieniksi kuutioiksi. Lisää päälle liemi, hauduta hetki, lisää hienonnetut ravunpyrstöt ja sakset. Tarkista maku ja tarjoile haukipyöryköiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka