Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

Shutterstock
Julkaistu 17.09.2021 08:43

MTV LIFESTYLE

Jyrki Sukula paljasti Viiden jälkeen -ohjelmassa oman suosikkiohjeensa. Haukikvenellit ovat ranskalainen klassikkoruoka! Kuvituskuva: Shutterstock.

Haukikvenellit

  • 100 g haukifilettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kpl kananmunan valkuainen
  • 2 g suolaa
  • Sitruunakuorta
  • Valkopippuria
  • Cayennepippuria

Rapukastike

  • 4 kpl kypsiä jokirapuja
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • 50 g voita
  • 1 kpl salottisipuli
  • 2 kpl herkkusieni
  • ¼ kpl porkkana
  • Timjamin oksia
  • laakerinlehti
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl kermavaahtoa

Valmistusohje

Haukikvenellit ja rapukastike valmistuvat näin:

Haukipyörykät:

  1. Jäähdytä raaka-aineet.
  2. Jauha hauki tehosekoittimessa, lisää mausteet. Lisää rakenne rikottu valkuainen, sekoita. Lisää kerma, hitaasti valuttaen, sekoita. Paseeraa siivilän läpi.
  3. Muotoile lusikalla munamuotoisia kuulia, kypsennä suolalla maustetussa vedessä n. 6 – 8 min. Älä anna kiehua.

Rapukastike:

  1. Kuori rapujen pyrstöt ja sakset. Freesaa kuoret ja puolikas hienonnettu sipuli voissa.
  2. Lisää tomaattipyre, timjami, laakerinlehti ja herkkusienen jalat. Lisää valkoviini ja sen jälkeen vettä sen verran, että ravut peittyy. Hauduta n. 20 min ja siivilöi.
  3. Leikkaa ½ salottisipuli, herkkusieni, porkkana pieniksi kuutioiksi. Lisää päälle liemi, hauduta hetki, lisää hienonnetut ravunpyrstöt ja sakset. Tarkista maku ja tarjoile haukipyöryköiden kera. 

Lisää aiheesta:

Suomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Rapukeitto ja Rapuleipä – Kristiinan reseptiHelpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvitMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoHyydytetyt kananmunat NantuaChili-garam masala-kalaa
KalapullatKeitetty kalaJyrki SukulaViiden jälkeenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat