Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna
Valvo silakoita tarkoin ja muista, että ne jatkavat kypsymistä kuumassa liemessä. Keitetyt silakat sopivat hyvin joulupöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
Keittoliemi
- 5 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
- ½ dl etikkaa
- 1 pieni porkkana
- ¼ purjo
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja viipaloi se ohuesti. Huuhdo, puhdista ja viipaloi purjo. Kuumenna vesi, sokeri, pippurit ja etikka kiehuvaksi. Lisää porkkana ja purjo. Anna kiehua n. 5 minuuttia.
2. Hienonna tilli. Leikkaa silakkafileistä selkäevät ja laita ne lihapuoli ylöspäin isolle leikkuulaudalle. Suolaa kevyesti ja ripottele päälle tilliä. Kääri silakat rullalle nahka ulospäin ja laita ne tiiviisti yhteen uuteen kattilaan.
3. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Ota liedeltä. Anna silakkakääryleiden jäähtyä liemessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan