Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetty ankerias jouluksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg nyljettyä ankeriasta
  • 1 liivatelehti + tilkka vettä

Liemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 1 l vettä
  • 1 kukkurallinen rkl suolaa
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 porkkana
  • ½ keltasipuli
  • ¼ purjo, vihreä osa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Huuhdo ankerias hyvin. Paloittele se 2 cm viipaleiksi paksusta kohdasta ja leveämmiksi viipaleiksi ohuesta kohdasta. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Puhdista ja viipaloi purjo ohuesti. Poimi tillinkruunut varsista ja säästä ne. Solmi purjo, tillinvarret ja laakerinlehti kimpuksi.

2. Sekoita etikka ja vesi liemeen ja lisää suola, valkopippurit, porkkana, sipuli ja maustekimppu. Tarvitset niin paljon lientä, että se juuri peittää kalan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja maista, mausta lisää tarvittaessa. Lisää kala, kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua n. 15-20 minuuttia, kuori välillä vaahtoa. Laita liivatelehti likoamaan kylmään vesitilkkaan.

Keitetty ankerias on tervetullut vieras joulupöytään. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta ruoan voi valmistella hyvissä ajoin. Kun on aika kattaa joulupöytä, ankerias tarvitsee vain ottaa esille jääkaapista.

3. Nosta ankeriaspalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne syvälle vadille. Sekoita liivate liemeen. Siivilöi liemi ankeriaspaloille ja anna jäähtyä. Koristele tillillä ja porkkanaviipaleilla liemestä. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

KanaliemiKylmä, keitetty kesälohiLimegraavattua siikaa nokkosten keraAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden keraLasimestarinsilliAnkeriasaladobi
Keitetty kalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa