Keitetty ankerias jouluksi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659798/landscape16_9/515/290/5eca8fbd2a97f9f5cf615b59b88624c/aS/897163-2542.jpg)
Keitetty ankerias on tervetullut vieras joulupöytään. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta ruoan voi valmistella hyvissä ajoin. Kun on aika kattaa joulupöytä, ankerias tarvitsee vain ottaa esille jääkaapista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg nyljettyä ankeriasta
- 1 liivatelehti + tilkka vettä
Liemi
- 2 rkl etikkaa
- 1 l vettä
- 1 kukkurallinen rkl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 porkkana
- ½ keltasipuli
- ¼ purjo, vihreä osa
- 1 nippu tilliä
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhdo ankerias hyvin. Paloittele se 2 cm viipaleiksi paksusta kohdasta ja leveämmiksi viipaleiksi ohuesta kohdasta. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Puhdista ja viipaloi purjo ohuesti. Poimi tillinkruunut varsista ja säästä ne. Solmi purjo, tillinvarret ja laakerinlehti kimpuksi.
2. Sekoita etikka ja vesi liemeen ja lisää suola, valkopippurit, porkkana, sipuli ja maustekimppu. Tarvitset niin paljon lientä, että se juuri peittää kalan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja maista, mausta lisää tarvittaessa. Lisää kala, kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua n. 15-20 minuuttia, kuori välillä vaahtoa. Laita liivatelehti likoamaan kylmään vesitilkkaan.
3. Nosta ankeriaspalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne syvälle vadille. Sekoita liivate liemeen. Siivilöi liemi ankeriaspaloille ja anna jäähtyä. Koristele tillillä ja porkkanaviipaleilla liemestä. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka