Keitetty ankerias jouluksi
Keitetty ankerias on tervetullut vieras joulupöytään. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta ruoan voi valmistella hyvissä ajoin. Kun on aika kattaa joulupöytä, ankerias tarvitsee vain ottaa esille jääkaapista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg nyljettyä ankeriasta
- 1 liivatelehti + tilkka vettä
Liemi
- 2 rkl etikkaa
- 1 l vettä
- 1 kukkurallinen rkl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 porkkana
- ½ keltasipuli
- ¼ purjo, vihreä osa
- 1 nippu tilliä
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhdo ankerias hyvin. Paloittele se 2 cm viipaleiksi paksusta kohdasta ja leveämmiksi viipaleiksi ohuesta kohdasta. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Puhdista ja viipaloi purjo ohuesti. Poimi tillinkruunut varsista ja säästä ne. Solmi purjo, tillinvarret ja laakerinlehti kimpuksi.
2. Sekoita etikka ja vesi liemeen ja lisää suola, valkopippurit, porkkana, sipuli ja maustekimppu. Tarvitset niin paljon lientä, että se juuri peittää kalan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja maista, mausta lisää tarvittaessa. Lisää kala, kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua n. 15-20 minuuttia, kuori välillä vaahtoa. Laita liivatelehti likoamaan kylmään vesitilkkaan.
3. Nosta ankeriaspalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne syvälle vadille. Sekoita liivate liemeen. Siivilöi liemi ankeriaspaloille ja anna jäähtyä. Koristele tillillä ja porkkanaviipaleilla liemestä. Anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti