Nopeat uunikeitetyt silakat
Julkaistu
Kun kaadat liemen kuumana kalojen päälle, ne kypsyvät nopeasti uunissa. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin joulupöytään kuin kesäpuhvettiinkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
5-6 hengelle
- 1 kg silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä
Liemi
- 2 dl etikkaa
- 5 dl vettä
- 3 pientä laakerinlehteä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 4 tl sokeria
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa silakat lihapuolelta. Silppua tilli ja sirota hiukan silakoille. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat tiheästi uunivuokaan.
2. Keitä lientä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia. Kaada liemi silakkarullien päälle. Peitä vuoka foliolla.
3 Laita vuoka unin keskitasolle, 5-10 minuuttia riittää, silakkarullat kypsyvät nopeasti. Jäähdytä tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan