Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopeat uunikeitetyt silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun kaadat liemen kuumana kalojen päälle, ne kypsyvät nopeasti uunissa. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin joulupöytään kuin kesäpuhvettiinkin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

5-6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 3 pientä laakerinlehteä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 4 tl sokeria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa silakat lihapuolelta. Silppua tilli ja sirota hiukan silakoille. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat tiheästi uunivuokaan.

2. Keitä lientä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia. Kaada liemi silakkarullien päälle. Peitä vuoka foliolla.

3 Laita vuoka unin keskitasolle, 5-10 minuuttia riittää, silakkarullat kypsyvät nopeasti. Jäähdytä tarjolle.

Lisää aiheesta:

Keitetyt silakat liedelläKeitetyt silakkafileet timjamillaSilakat tomaattimehussaKeitetyt, kokonaiset silakatKeitettyjä silakoita vihannesten keraRapu-tomaattisilakat
Keitetty kalaKananmunatonGluteenitonNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa