Mainos
Mainos

Kun kaadat liemen kuumana kalojen päälle, ne kypsyvät nopeasti uunissa. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin joulupöytään kuin kesäpuhvettiinkin.

5-6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 3 pientä laakerinlehteä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 4 tl sokeria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa silakat lihapuolelta. Silppua tilli ja sirota hiukan silakoille. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat tiheästi uunivuokaan.

2. Keitä lientä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia. Kaada liemi silakkarullien päälle. Peitä vuoka foliolla.

3 Laita vuoka unin keskitasolle, 5-10 minuuttia riittää, silakkarullat kypsyvät nopeasti. Jäähdytä tarjolle.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.