Monen mielestä silakat maistuvat paremmilta, kun niissä on selkäruoto jäljellä, mutta tämän ruoan voit valmistaa myös ruodottomista silakkafileistä. Silloin ne taitellaan nahkapuoli ulospäin ja asetellaan tiiviisti vuokaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-viidelle
- n. 1 kg silakoita, selkäruodollisia
- suolaa
- tilliä
- viipaloitua punasipulia
Liemi
- 2 dl etikkaa
- 5 dl vettä
- 3 pientä laakerinlehteä
- n. 10 kokonaista valkopippuria
- n. 10 kokonaista maustepippuria
- 4 tl kidesokeria
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa kalat molemmin puolin, laita ne tiiviisti selkäpuoli ylöspäin uunivuokaan, asettele väliin tilliä.
2. Keitä liemi ja kaada se kuumana kalojen päälle. Laita vuoka uuniin 5 minuutiksi. Anna silakoiden jäähtyä liemessä, tarjoile viipaloidun punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.