Keitetyt, kokonaiset silakat

Monen mielestä silakat maistuvat paremmilta, kun niissä on selkäruoto jäljellä, mutta tämän ruoan voit valmistaa myös ruodottomista silakkafileistä. Silloin ne taitellaan nahkapuoli ulospäin ja asetellaan tiiviisti vuokaan.

Neljälle-viidelle

  • n. 1 kg silakoita, selkäruodollisia
  • suolaa
  • tilliä
  • viipaloitua punasipulia

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 3 pientä laakerinlehteä
  • n. 10 kokonaista valkopippuria
  • n. 10 kokonaista maustepippuria
  • 4 tl kidesokeria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa kalat molemmin puolin, laita ne tiiviisti selkäpuoli ylöspäin uunivuokaan, asettele väliin tilliä.

2. Keitä liemi ja kaada se kuumana kalojen päälle. Laita vuoka uuniin 5 minuutiksi. Anna silakoiden jäähtyä liemessä, tarjoile viipaloidun punasipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!