Rapu-tomaattisilakat

Tämä mainio silakka-ateria soveltuu niin myöhäiskesän juhlaan kuin joulupöytäänkin. Se maistuu myös pääruokana keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 3-4 tillikruunua
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakkafileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Laita rullat sauma alaspäin uuninkestävään vuokaan.

2. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita tomaattipyree ja kerma, kaada seos fileiden päälle.

3. Peitä vuoka foliolla ja laita uunin alatasolle n. 15 minuutiksi. Siirrä vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä valmiiksi ilman foliota n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.