Sitruunagraavatut silakat
Kokeile tätä ihanaa muunnelmaa graavatuista silakoista!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ hienonnettu punasipuli
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.
2. Kääri fileet rullalle ja laita ne vuokaan. Sekoita viinietikka ja öljy ja kaada silakoiden päälle. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli, sekoita ne ja ripottele silakoiden päälle. Koristele sitruunankuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan