Sitruunagraavatut silakat

Kokeile tätä ihanaa muunnelmaa graavatuista silakoista!

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunanmakuista oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.

2. Kääri fileet rullalle ja laita ne vuokaan. Sekoita viinietikka ja öljy ja kaada silakoiden päälle. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli, sekoita ne ja ripottele silakoiden päälle. Koristele sitruunankuorella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.