Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa, juureksia ja aiolia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g pakastettua kalafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 palsternakka
  • 50 g juuriselleriä
  • 12 pientä varhaisperunaa
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 100 g voisulaa
  • 2 dl aiolia

Valmistusohje

1. Sulata pakastekala puolittain ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, palsternakka ja selleri parin sentin siivuiksi. Harjaa perunat kunnolla, puhdista purjo ja leikkaa parin sentin paloiksi. Kiehauta vähän vettä ja 1 tl suolaa ja lisää siihen porkkana, palsternakka, selleri ja perunat. Keitä 10 minuuttia.

2. Lisää kattilaan kalasiivut ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi purjo ja keitä vielä 10 minuuttia, tai kunnes kala on valkoista ja jakautuvaa. Sulata voi sillä aikaa. Kuori ja lohko munat.

3. Nosta varovasti kalapalat ja juurekset liemestä ja jaa ne neljälle lämpimälle lautaselle. Laita munalohkot päälle. Tarjoile voisulan ja aiolin kanssa.

Tällä ohjeella saat yhden parhaista ruoista, jota pakastekalatiilestä voi tehdä. Resepti on peräisin eteläranskalaisesta kapakasta, jossa kokit työviikon lopuksi tekivät itselleen juuri tätä ruokaa.

Lisää aiheesta:

Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaMerimiehen turskapataKala-äyriäiskeittoKuorrutettu turska ja puikulasoseSaaristolaiskeittoPunajuurinen seljanka
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière