Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merimiehen turskapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 200 g turskafileitä
  • 200 g perunoita
  • ½ purjo, valkoinen osa
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl valko- ja mustapippureita
  • 2 kovaksikeitettyä munaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja leikkaa purjo, porkkana ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi.

2. Pane perunat, kasvikset, turskafileet, laakerinlehti ja pippurit reilun kokoiseen kattilaan. Lisää kattilaan vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen tilliä.

3. Hienonna kovaksi keitetyt kananmunat ja sekoita niiden joukkoon 2 dl keitinlientä ja ruokalusikallinen tilliä. Tarjoa munakastike kalapadan lisukkeena. Kotiaterialla voit nostaa pöytään koko padan.

Lisää aiheesta:

Paistettua kalafileetä perunapadan keraKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraOliivinen kalapataSipulinen linssimuhennosVegepyttipannu linsseilläKaalia intialaisittain
KalapataKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätIsänpäiväPääruoat

Mitäpä muuta merimiehen perinteinen pata sisältäisi kuin kalaa. Tämä ruokalaji maistuu myös lapsille. Jos haluat makuun terävyyttä, voit lisätä munakastikkeeseen piparjuurta.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata