Merimiehen turskapata
Mitäpä muuta merimiehen perinteinen pata sisältäisi kuin kalaa. Tämä ruokalaji maistuu myös lapsille. Jos haluat makuun terävyyttä, voit lisätä munakastikkeeseen piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 200 g turskafileitä
- 200 g perunoita
- ½ purjo, valkoinen osa
- 1 fenkoli
- 1 porkkana
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl valko- ja mustapippureita
- 2 kovaksikeitettyä munaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Puhdista ja leikkaa purjo, porkkana ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi.
2. Pane perunat, kasvikset, turskafileet, laakerinlehti ja pippurit reilun kokoiseen kattilaan. Lisää kattilaan vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen tilliä.
3. Hienonna kovaksi keitetyt kananmunat ja sekoita niiden joukkoon 2 dl keitinlientä ja ruokalusikallinen tilliä. Tarjoa munakastike kalapadan lisukkeena. Kotiaterialla voit nostaa pöytään koko padan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa