Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeella

Tämä on helposti valmistuvaa ja hyvää, sekä arkeen että juhlaan sopivaa ruokaa. Punakampelan voi hyvin valmistella hyvissä ajoin. Tarjoile mielellään hyvän perunamuusin ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Kastike

  • 5 dl kalalientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 porkkana
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja porkkana.

2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.

3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja lisää hieman kalalientä kalan keittämisestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loppu liemi, vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 2 minuuttia. Lisää ruokakerma, 1 tl paprikajauhetta ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 5 minuuttia.

4. Tarjoile perunamuusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!