Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuorrutettu turska ja puikulasose

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • voita paistamiseen ja vuokaan
  • 2 dl ajvar-relishiä
  • 1 punasipuli
  • 125 g tuoretta pinaattia

Perunasose

  • 800 g puikulaperunoita
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 rkl vihreää tapenadea
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Purista puikulat perunapuristimella tai muusaa survimella. Kuumenna kerma ja maito ja vatkaa kuuma kermamaito vähän kerrallaan perunasoseeseen. Mausta tapenadella, suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata kala puoliksi, jos käytät pakastekalaa. Leikkaa neljäksi annospalaksi ja laita voideltuun uunivuokaan. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla ja levitä niille tasainen kerros ajvar-relishiä. Paista uunissa n.10 minuuttia, jos käytät tuoretta kalaa, 20 minuuttia, jos puolisulanutta pakastekalaa. Kun kala on kauttaaltaan valkoista, se on kypsää.

3. Kuori ja lohko punasipuli. Perkaa pinaatit, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja pieni isoimmat lehdet. Kuullota sipulia voissa, kunnes pehmeää, kääntele sekaan pinaatti ja kuumenna. Lusikoi seos lämpimälle tarjoiluvadille, nosta kalapalat päälle ja tarjoile puikulasoseen kera.

Ajvar-relish on tulista aasialaisperäistä herkkua, jossa on mm. paprikaa ja munakoisoa; pitäisi löytyä etnisistä kaupoista. Vihreää tapenadea taas löydät miltei jokaisesta isosta ruokakaupasta.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaUunilammascurryCurry-kalapata simpukoiden keraKalalla täytettyä paprikaa maissipuuron keraHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
TurskaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskafileetä ja katkarapuja foliossa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskaa inkiväärin ja soijan kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista turskaa persiljakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitetty turskanselkä, katkarapuja ja tilliä