Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuurinen seljanka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Lohiliemi

  • 300 g lohen ruotoja ja eviä
  • 1 ½l vettä
  • ½ porkkana
  • ½ purjo
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä

Keittoon

  • 200 g lohifileetä
  • ½ porkkana
  • ½ purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tuoretta punajuurta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl punajuurten keitinlientä
  • 1 rkl kapriksia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • smetanaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pese punajuuret huolellisesti ja keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä 20-30 minuuttia. Säästä 1 dl keitinvettä. Kuori punajuuret, kun ne ovat jäähtyneet ja suikaloi ne.

2. Lohiliemi: Kuori ja paloittele porkkana, puhdista ja viipaloi purjo. Pane sivuun puolet kummastakin. Huuhtele lohenruodot ym. kunnolla ja pane kattilaan yhdessä porkkanan, purjon pippurien, laakerinlehtien ja suolan kanssa. Kaada päälle 1 ½ litraa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi.

3. Kuori valkosipulinkynnet ja suikaloi ne. Suikaloi loput purjosta ja porkkanasta. Leikkaa lohifilee kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljyä kattilassa, kuullota porkkanaa, purjoa ja valkosipulia ruskistamatta. Kaada päälle lohiliemi ja punajuuren keitinliemi ja keitä kokoon ilman kantta 10 minuuttia. Lisää lohikuutiot, punajuurisuikaleet ja kaprikset ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla ja pippurilla myllystä. Tarjoile keitto smetanan ja tillin kanssa.

Venäläinen kalakeitto eli seljanka poikkeaa pohjoismaisesta kalasoppatyylistä. Yleensä meillä ei esimerkiksi keitetä kalalientä lohesta, vaan muista kalalajeista, joiden päät ja ruodot antavat vahvemman maun. Tässä käytetään joka tapauksessa lohilientä klassisen seljankan teossa. Smetanaa tarjotaan seuraksi.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraSaaristolaissoppaVenäläinen lohikeittoKalaa valkoviinikastikkeessaPunajuurikeitto Moskovan tapaanMademuhennos
KalakeittoKeitotKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella