Kala-äyriäiskeitto
Pakastetun kalan avulla valmistat tämän elegantin arkiruoan helposti. Ylelliset lisukkeet piristävät keittoa.
Neljälle
- 400 g pakastettua kalafileetä
- 4 perunaa
- 1 punasipuli
- ½ purjo
- 8 pientä porkkanaa
- 4 vihreää parsaa
- 4 siitakesientä
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 ¼ l kalalientä
- ½ pkt sahramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 8 keitettyä sinisimpukkaa kuorineen
- aiolia
Valmistusohje
1. Sulata kalafileet puoliksi ja kuutioi ne. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Halkaise ja huuhdo purjo ja paloittele se. Kuori porkkanat, leikkaa pois naatti. Puhdista parsat ja sienet.
2. Paista perunaa, sipulia ja purjoa öljyssä, lisää kalaliemi ja sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat, parsat ja sienet. Lisää kala ja anna keiton kiehua hiljalleen 5-7 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
3. Tarjoile esilämmitetyistä keittokulhoista, lisää simpukat ja tarjoile aiolin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka