Kala-äyriäiskeitto

Pakastetun kalan avulla valmistat tämän elegantin arkiruoan helposti. Ylelliset lisukkeet piristävät keittoa.

Neljälle

  • 400 g pakastettua kalafileetä
  • 4 perunaa
  • 1 punasipuli
  • ½ purjo
  • 8 pientä porkkanaa
  • 4 vihreää parsaa
  • 4 siitakesientä
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 ¼ l kalalientä
  • ½ pkt sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 8 keitettyä sinisimpukkaa kuorineen
  • aiolia

Valmistusohje

1. Sulata kalafileet puoliksi ja kuutioi ne. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Halkaise ja huuhdo purjo ja paloittele se. Kuori porkkanat, leikkaa pois naatti. Puhdista parsat ja sienet.

2. Paista perunaa, sipulia ja purjoa öljyssä, lisää kalaliemi ja sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat, parsat ja sienet. Lisää kala ja anna keiton kiehua hiljalleen 5-7 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

3. Tarjoile esilämmitetyistä keittokulhoista, lisää simpukat ja tarjoile aiolin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.